Ανάρτηση στο διαδίκτυο διαλέξεων του Εργαστηρίου Σημειωτικής ΑΠΘ

Διάλεξη και ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 23/10/2017 στο Εργαστήριο Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα "Σημειωτική και Επιστήμες του Ανθρώπου". Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Karin Boklund-Λαγοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογιας ΑΠΘ και ο Αλέξανδρος-Φαίδων Λαγόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονίζει ο Ευάγγελος Κουρδής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Σημειωτικής ΑΠΘ. Η μαγνητοσκόπηση έγινε από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ.

https://www.youtube.com/watch?v=JNkKe78-qCY

 

Lecture on Thursday, March, 22, at SemioLab, Faculty of Philosophy, Aristotle University of Thessaloniki titled "Coherence and Truthfulness Communication: Intracommunicational and Extracommunicational Indexicality", by Lars Elleström, Professor of Comparative Literature at the Department of Cinema and Literature at Linnaeus University of Sweden.

https://www.youtube.com/watch?v=mi79OWdQf_8

 

Διάλεξη και ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 17/5/2018 στο Εργαστήριο Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα "Χορογραφώντας εν κενω νοήματος" στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με θέμα "Σημειωτική του Χώρου στον Πολιτισμό και στην Κοινωνία". Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Κυριακή Τσουκαλά, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ. Συντονίζει ο Ευάγγελος Κουρδής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Σημειωτικής ΑΠΘ και η Λία Γυιόκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ. Η μαγνητοσκόπηση έγινε από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ.

https://www.youtube.com/watch?v=-xmlTpdsBY8