Πρόσκληση για συμμετοχή στο 5ο Σεμινάριο Σημειωτική και Βίβλος

Η κατεξοχήν διδασκαλία του Ιησού για την προσευχή συνοψίζεται σε μερικές μόνο φράσεις στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Ωστόσο, μέσα σε αυτές κρύβονται οι συνθήκες δημιουργίας δυναμικών σχέσεων με τον Άλλο και τους άλλους. Σχέσεις δομημένες σε ένα πλέγμα αντικειμένων που λειτουργούν ως κόμβοι αυτού του συστήματος. Ο άρτος ως σημαίνον της δωρεάς, το χρέος ως σημαίνον της ελευθερίας, ο πειρασμός ως σημαίνον της δύναμης του Θεού. 


Στο φετινό 5ο Σεμινάριο Σημειωτική και Βίβλος θα εξετάσουμε τη λειτουργία του μοντέλου «Βιτρώ» στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στο κείμενο της Κυριακής προσευχής όπου θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα της πνευματικής ζωής. 


Τα μαθήματα θα διδάξει ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, υπ. Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και ερευνητής στο Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών. 


Υπεύθυνη καθηγήτρια η Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Κυριακούλα Παπαδημητρίου.


Ειδικός προσκεκλημένος θα είναι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 18:00 ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ κος Μιχάλης Κοκκώνης με θέμα «Τα βιβλικά έπη στη μετάβαση από το παλιό στο νέο Χόλιγουντ. Μια σημειωτική προσέγγιση». 


Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, το Εργαστήριο Σημειωτικής SemioLab της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και το CADIR του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών."

Πληροφορίες/Εγγραφές: κα Παπαδημητρίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Facebook pagehttps://www.facebook.com/groups/SemioBible